Ідея створення журналу, який би відображав євангельсько-баптистський погляд на певні богословські теми, належить пасторам і випускникам Київської богословської семінарії. Оцінюючи наявні на даний момент богословські журнали в російськомовному сегменті християнського суспільства, помітили потребу в розкритті окремо взятої теми з різних богословських ракурсів доступною для звичайного віруючого мовою. Принести серйозні богословські роздуми в середовище помісних церков України для збагачення вчення і проповідей євангельських християн стало метою даної групи однодумців. Журнал виходить російською мовою, що дасть можливість досягати помісні церкви в сусідніх країнах. 


«Штудії» – журнал євангельських християн-баптистів, розрахований на широке коло читачів,  які цікавляться богослов’ям та сучасними богословськими дослідженнями. Перший номер журналу присвячений Особистості нашого Господа Ісуса Христа. У ньому сім українських та іноземних авторів розкривають доктрину про Христа через окремі види богослов'я: практичне, біблійне, історичне і систематичне. Даний випуск готується до друку наприкінці жовтня. Наступні два випуски журналу будуть присвячені темам помісної церкви і воскресіння мертвих. 


Крім того, в межах цього журналу плануються спецвипуски, які покликані популяризувати об'ємні дослідні проекти. Зокрема, перший спеціальний випуск зачіпає події поділу ЄХБ в 1960-х. В дослідженні будуть опубліковані матеріали з центральних архівів України, які раніше не  публікувалися. 


До участі в публікаціях запрошуються християни баптистських церков, які мають богословську освіту і досвід служіння. Журнал буде поширюватися за добровільні пожертви, які покривають вартість публікації та пересилання.


 Щодо питань публікації або придбання журналу можна звертатися до секретаря редакційної колегії, пастора Ігоря Григор'єва (bpgi@ukr.net).