При виборі навчального закладу для продовження навчання одним з вагомих критеріїв має бути – хто буде вашими викладачами,  їхня кваліфікація, досвід, авторитет. 

Кваліфікаційний рівень та авторитет викладачів Київського філіалу Талботської школи богослов’я при Київській богословській семінарії настільки вагомі, що їх запрошують до викладання у вищі навчальні заклади інших конфесій.

Про вимоги до викладачів розповів Володимир Яким, заступник директора Київського філіалу Талботської школи богослов’я університету Байола (Каліфорнія, США):

«Не кожен євангельський викладач може викладати в університеті Байола. У нас були достойні кандидати, мої друзі, однак їх не допустили до викладання в університеті Байола. Тому якщо професор викладає в Байолі, а саме в Талботській школі богослов’я, це багато говорить про його кваліфікаційний рівень. Те, що навчальні заклади різних конфесій дозволяють викладати у себе професорам з університету Байола, свідчить про міжнародне та міжконфесійне визнання кваліфікації такого викладача. Той факт, що наш професор може викладати в католицькому чи православному університеті, говорить про те, що ми не закриті самі в собі, Київська богословська семінарія відкрита для богословського діалогу з іншими (конфесіями)».

На початку березня др. Ашиш Джейкоб Найду прочитав лекцію для студентів Київської духовної академії і семінарії на тему: «Біблійний авторитет та служіння Слова в ранній Церкві: прочитування Святого Письма з Іоанном Золотоустим».
Також 15 березня відбулась лекція для студентів Інституту релігійних наук св. Фоми Аквінського.

Студенти магістерської програми «Біблійні та богословські дослідження» в Київській богословській семінарії мали можливість увесь тиждень слухати лекції др. Найду, вивчаючи курс «Реформація та сучасне богослов'я». 


Довідка:
Ашиш Джейкоб Найду – доцент (Associate Professor) богослов’я Талботської школи богослов’я, університет Байола. Отримав ступінь доктора філософії з патристики та систематичного богослов’я (PhD) в Абердинському університеті (2005). З осені 2006 року викладає в Талботській школі богослов’я (Каліфорнія, США). З 2010 року викладає в Київському філіалі Талботської школи богослов’я при Київській богословській семінарії.

Володимир Яким – докторант Євангелістського богословського університету м. Лувен, Бельгія (спеціалізація – Старий Заповіт), викладач Київської богословської семінарії та заступник директора Київського філіалу Талботської школи богослов’я університету Байола (Каліфорнія, США).