Травень – це насичений подіями місяць в житті Київської богословської семінарії й найголовніша подія місяця – випуск! 

В суботу 18 травня 2019 року відбулась випускна церемонія  в церкві «Преображення», яка вже багато років є другом та партнером Київської богословської семінарії. Цього разу близько півсотні випускників одягли мантії та отримали дипломи молодшого бакалавра, бакалавра та магістра. Усі роки навчання, студенти докладали багато зусиль, але восьмеро з них старалися трішки більше й отримали дипломи з відзнакою. 

З привітальними словами до випускників та гостей звернулись ректор Київської богословської семінарії та пастор церкви «Переображення» Руслан Хмиз, директор бакалаврської програми «Пасторське керівництво» проф. Ендрю Ріст, директор магістерської програми «Біблійна душеопіка» д-р Вейн Вандервір та директор «Інституту церковного служіння» Володимир Ніколаєв.

Від випускників теплі слова вдячності сказав Ростислав Маслов, випускник бакалаврської програми «Молодіжне та підліткове служіння». Наприкінці церемонії за випускників молились молитвою благословення усі присутні в залі пастори. 

Кілька відгуків від випускників про час в семінарії: 

Ольга Гуменюк, програма «Християнська освіта»
«Я вдячна працівникам і студентам семінарії, через яких Бог змінював мене протягом цих років навчання. Вони впливали не лише в класах, викладаючи Божі істини, але й своїм життям. В своїх лекціях викладачі показували нелицемірну любов до Бога і наповнювали мене бажанням все більше пізнавати Господа та Його Слово. В стінах семінарії я знову відчула радість спасіння. Це був неймовірний час. Кожна сесія була особливою, корисною і цікавою».


Сергій Рильський, програма «Благовістя та заснування церков»
«Коли я вступав до КБС, я розумів, що існує теорія і існує практика, що є ті, хто посвячує себе на навчання в семінарії, а є ті, хто посвячує себе на служіння. Мені хотілося ототожнювати себе з ревними служителями. Однак завдяки навчанню в семінарії я відчув на собі, наскільки богослов'я впливає на практику. І я неймовірно вдячний Богові за те, що Він привів мене в КБС.»

 

 

 

 

 

 

 

Анна Гнатишина, магістратура «Біблійна душеопіка»
«Я бачу щедро накритий стіл Божої благодаті, вираженої в можливості пізнавати Господа. КБС – це не тільки лекції, але й глибоке вивчення Слова, доступ до ресурсів, спілкування з однодумцями, мудрість та поради викладачів. Бог дає так багато на цьому столі благодаті та запросив мене до столу. І поки я насолоджуюся Його щедрими дарами, Бог змінює моє серце та життя.» 

 

 

 

 

 

 

 

Олег Павліщук, програма «Пасторське керівництво»
«Київська богословська семінарія – це «скарбниця», відкрита для кожної церкви. Тут є прекрасна бібліотека, збалансована академічна програма, чудові умови для здобуття знань. Та найбільший скарб – це викладачі, які роблять значно більше, ніж передають корисну інформацію; вони впливають уже тим, хто вони є і як вони вірять. Ці люди – благословення, навчатися в них – честь, переймати їхню віру – велика відповідальність.»