Міністерство освіти і науки України відповідно до Закону України «Про освіту» та постанови Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2015 р. № 652 «Про державне визнання документів про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання, виданих вищими духовними навчальними закладами» здійснює процедуру державного визнання зазначених документів, виданих до 6 вересня 2014 року вищими духовними навчальними закладами, статути (положення) яких зареєстровані в установленому законодавством порядку. 

Тобто випускники Київської богословської семінарії мають можливість отримати від Міністерства освіти та науки України СВІДОЦТВО про державне визнання документа про вищу духовну освіту. 

Державне визнання вказаних документів здійснюється на підставі заяви власника документа про вищу духовну освіту, науковий ступінь та вчене звання або клопотання релігійного центру (управління), що подається за умови наявності заяви фізичної особи.

Протягом наступних двох місяців Кабінет Міністрів України має видати нову постанову, відповідно до якої буде здійснюватися державне визнання документів про вищу духовну освіту, виданих до 1 вересня 2018 року. Як тільки з’явиться відповідна  постанова КМУ, можна буде подавати документи, видані після 6 вересня 2014 року, на нострифікіцію. Про таку можливість повідомимо додатково. 

Знайти перелік необхідних документів та дізнатися процедуру державного визнання документів про вищу духовну освіту можна на сторінці Академічного офісу у розділі Нострифікація.