У понеділок, 28 травня 2018 року, в церкві «Преображення» м. Києва відбулось святкове богослужіння – рукопокладення на пасторське служіння ректора Київської богословської семінарії Хмиза Руслана Богдановича та вісьмох братів з церкви на дияконське служіння, серед  яких також і студент Київської богословської семінарії, Бенчук Дмитро (бакалаврська програма "Біблійні дослідження"). 

Як кандидат на пасторське служіння, Руслан Богданович Хмиз був висунутий у вересні 2017 року пастором церкви «Преображення» Марченком Петром Васильовичем за підтримки голови опікунської ради КБС Коменданта Григорія Івановича, голови Союзу ЄХБ Антонюка Валерія Степановича і Ради Союзу ЄХБ.  15 травня 2018 року на засіданні Ради Союзу ЄХБ було схвалено рішення рукопокласти ректора Київської богословської семінарії на пасторське служіння в церкві «Преображення». Руслан Богданович з дружиною Людмилою є членом цієї помісної церкви.


На урочистому зібранні слова настанови та підтримки сказав голова Київського ООЦ Андрашко М.М. та голова Житомирського ООЦ Кравченко О. Я. Говорилося про важливість та відповідальність пасторського та дияконського служіння. Прозвучали й окремі слова підтримки та настанови для дружин служителів.

Молитву рукопокладення на пасторське служіння звершували  голова Київського ООЦ Андрашко М.М., голова Житомирського ООЦ Кравченко О. Я., почесний президент Київської богословської семінарії Прокопчук А. І., пастор церкви «Преображення» Марченко П. В.

До молитви рукопокладення на дияконське служіння долучились усі присутні в залі пастори помісних церков. 
Наприкінці урочистої події служителі отримали у подарунок книжки від Київської богословської семінарії та квіти від церкви «Преображення».