Завершився черговий навчальний тиждень в КБС. Студенти другого курсу бакалаврських програм мали першу сесію у новому навчальному році. Наші студенти мали цікаві зустрічі з викладачами, відвідували лекції, а також виконували багато практичних завдань. Адже теоретичні знання та практичні навички повинні завжди йти поруч. 

Поточного тижня студенти програми «Молодіжне та підліткове служіння» вивчали курс «Сучасні методи комунікації з молоддю». Як спілкуватися з підлітками так, щоб вони вас почули? Як привернути їх увагу, готуючи проповідь чи урок, як передати біблійні істини молоді? На ці та інші питання студенти шукали відповідь разом з викладачами: Василем Острим (директор бакалаврської програми «Молодіжне та підліткове служіння) та Олександром Муляром (викладач КБС, пастор церкви «Благодать» Рівне).

Студенти програм «Благовістя та заснування церков» та «Пасторське керівництво» вивчали курс «Учнівство та малі групи». Студенти розбирались, чому настільки важливе учнівство та служіння малих груп в церквах; вчилися різним методам здійснення учнівства та служіння малих груп та чули немало практичних порад від викладача, Ігора Федоровича (директор програми «Благовістя та заснування церков»). 

Майбутні місіонери, студенти програми «Всесвітнє місіонерство», ці п’ять навчальних днів детально досліджували біблійні свідоцтва про Божу місію на Землі, дізнавались про життя місіонерів та методи їх служіння. Під час занять викладач Джейсон Гупта акцентував увагу студентів на Божому характері, як ключі до розуміння завдань місіонерства. 


Студенти бакалаврської програми «Пасторсько-капеланське керівництво» цього тижня мали можливість вчитися у діючого військового капелана. Олександр Петренко – випускник Київської богословської семінарії, у 2011 році отримав диплом бакалавра богослов’я, а через три роки закінчив магістерську програму «Біблійна душеопіка». З лютого 2016 року служить військовим капеланом. На заняттях ділився зі студентами досвідом служіння, розповідав про вимоги до капеланів. Крім того, на заняттях приділяли увагу таким важливим темам, як серце служителя, характер капелана тощо. Почути про служіння капелана у зоні бойових дій студенти могли від ще одного військового капелана з перших днів війни в Україні – Анатолій Кушнірчук, який  служить не тільки серед військових, але підтримує родини, які втратили рідних на війні. Родини військових – це люди, які потребують допомоги не менше ніж самі воїни. 

Студенти програми «Християнська освіта» вивчали курс «Теорія та методика навчання людей з інвалідністю». Викладач курсу Сандра Холлі має великий досвід роботи та служіння з такими людьми, тож має чим поділитися з нашими студентами. Її уроки цікаві та дуже практичні. 

Людина повинна вчитися протягом усього життя, як тільки вона перестає вчитися, то перестає розвиватися і рухатися вперед. Для навчання немає вікових обмежень, то ж серед наших студентів є зовсім юні люди, а також є й з великим життєвим досвідом, як-от Микитюк Борис Леонтійович, йому 76 років. Попри поважний вік, Борис Леонтійович має велику жагу до знань. І це гарний приклад для багатьох людей – використовувати усі можливості для розвитку, для руху вперед, для пізнання нашого Господа та Його Слова.