1 Петр. 4:10: «Кожен із вас, залежно від того дару, що він отримав, має використати його для служіння ближньому як добрий розпорядник милості Господньої, виявленої вам у найрізноманітніших її виявах».

Ми постійно вживаємо слово "служіння": ми служимо, у нас багато служінь, ми зайняті служінням тощо. Говорячи про служіння, ми маємо на увазі якусь активність, діяльність, пов'язану з церквою. Але Біблія розкриває це поняття глибше, ніж ми звикли розуміти. Відповідно до слів Петра, служіння ‒ це активне використання того дару, що Бог нам дав, для блага наших ближніх та Йому на славу. Бог дає нам дари для загальної користі, а не для нас самих. І в служінні ми маємо бути зосереджені на інших, а не на власній реалізації.

Якщо ваш дар не приносить користі іншим, то це і не дір, і не служіння – це ваше хобі. Щоб зрозуміти свій дар, потрібно подивитись навколо, на тих, хто потребує допомоги і почати діяти. Наші дари пізнаються у діяльності, а не в бездіяльності. Ми маємо служити одне одному, а не собі. Щоб служити комусь, необхідно робити те, що потрібно та корисно саме тій людині, якій ти служиш.Служіння - це не завжди якась видима активність, Але - це завжди те, що потребують оточуючі, те, що покращить стан інших.

Ми не можемо використовувати духовні дари без сили Святого Духа, натомість, якщо в нас діє Святий Дух, наша діяльність буде корисною. Тож, робіть те, що робите не за звичкою, але зосереджуйтеся на покращенні стану оточуючих вас людей та відповідайте на їх потреби. В такому випадку, це буде справжнє служіння, а не просто гучне слово.

Викладач на бакалаврській програмі "Благовістя та заснування церков" д-р Ден Апчерч.